Beyti kebabı nasıl yapılır?

Katılım
1 yıl 4 ay 16 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
MALZEMELER

3 adet yufka

Yarım su bardağı rendelenmiş domates

11 yemek kaşığı tereyağı

İçi için;

500 gram kıyma

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

1 baş rendelenmiş soğan

Bir yemek kaşığı galeta

Bir kase çırpılmış yoğurt

Karabiber, toz biber ve tuz

birbalkekleyin202304-210420233b9493c4.jpg

YAPILIŞI

Bir kabın içine kıymayı, soğanı ve sarımsağı koyun.

Yoğurmaya başlayın.

Arından baharatları da ilave edip iyice yoğurduktan sonra içine yumurtayı kırın.

10 dakika daha yoğurun.

Pişirme kağıtlarına uzunlamasına yaptığınız kıymayı koyun.

Fırına verdiğiniz kıymayı 20 dakika pişirin.

En son yufkaları açın için kıymaları koyun.

Sarıp parça parça kesin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin içine yerleştirin.

170 derecelik fırına koyun.

30 dakika sonra çıkartın.

Tereyağını eritip içine domatesi koyun.

5 dakika pişirin.

Fırından çıkarttığınız beyti kebabına yoğurt ve bu sosu dökün.

Afiyet şifa olsun...
 
Katılım
1 yıl 4 ay 13 gün
Mesajlar
679
Tepkime puanı
211
En sevdiğim kebab türüdür... Bu arada kebap kebab aslında fark'etmiyor... Ekler mekler..
 
Geri
Üst Alt