Dalaman Sarsala Koyu

Katılım
1 yıl 4 ay 14 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103

Dalaman Sarsala Koyu Gezi Rehberi | 5 Başlıkta Sarsala Koyu

Dalaman Sarsala Koyu
Dalaman Sarsala Koyu Gezi Rehberi | 5 Başlıkta Sarsala Koyu

Dalaman Sarsala Koyu Nerede?​

Dalaman Sarsala Koyu, Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Kapukargın Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Dalaman şehir merkezine ortalama 17 km uzaklıkta bulunan saklı bir cennet adeta.

Koya çıkan yolların kıvrımlı olmasından dolayı ulaşımı biraz zor ancak bu sizin için bir engel olmasın. Zorlu yollar sonunda ulaşacağınız muazzam manzara ve plaj kesinlikle bu durumu size unutturacak.

Dalaman Sarsala Koyu için Ulaşım Rehberi​

Sarsala Koyu’na ulaşım bahsettiğim gibi biraz zahmetli. Kendi aracınızla, Dalaman havalimanına doğru ilerlerken, sola ayrılan yolu takip ederek buraya ulaşabilirsiniz. Hazır sözü geçmişken, Dalaman Sarsala Koyu ‘nun Dalaman havalimanına en yakın koylardan biri olduğunu da söyleyebiliriz. Eğer zaman kısıtınız varsa, havalimanından araba kiralayarak ilk durak olarak burayı rotanıza dahil edebilirsiniz. Tatilinize şahane bir başlangıç yapmak için güzel bir seçenek olacaktır.

Dalaman Sarsala Koyu Plaj Detayları​

Sarsala Koyu’nun denizi dalgasız, berrak ve oldukça da sakin… Hatta dalga görmeniz çok düşük ihtimal demek doğru olur. Ağaçların arasında yer alan oturma alanlarında serinlemenin keyfi ise bambaşka. Benim favorim bu hissi ve huzuru hissetmek diyebilirim.

Kumlu deniz ve plaj çocuklu aileler için de çok uygun. Sahile yakın cafede de oturma şansınız bulunuyor. İhtiyacınız olan her şey uygun fiyatlı olarak bu cafede var ancak kendi yiyeceklerinizi yanınızda getirerek piknik yapmanın keyfi çok ayrı. Bu noktada çoğu yerel halkın burayı adeta mesire alanı gibi kullandığını söyleyebiliriz. Sadece yerel halk değil, siz de yiyeceklerinizi yanınızda getirerek bu keyfe ortak olabilirsiniz.

Duş, soyunma kabinleri, tuvalet ve aracınız için park alanı mevcut. Ek olarak cankurtaran da bulunuyor.

Burada sizleri uyarmam gereken en önemli durum karasinekler, hatta bunların farklı bir adı var aslında ancak kendilerinden çok hoşlanmadığım için ismini çok da aklımda tutamamışım sanırım. Normal karasineklerin aksine ısırdıklarında adeta bir parça koparıyorlar 😀 Bu sebeple bunu bilip tedarikli gelmekte fayda var. Özellikle sabah saatleri daha fazla oluyor, öğleden sonra esintinin de artmasıyla çok şükür ortadan kayboluyorlar. Ancak dediğim gibi lavanta kolonyası gibi onları kaçıracak önlemleri atlamamak gerekiyor. Hele ki çocuklu aileler bu durumu kesinlikle göz ardı etmemeli.



Dalaman Sarsala Koyu Gezi Rehberi | 5 Başlıkta Sarsala Koyu
Dalaman Sarsala Koyu Gezi Rehberi | 5 Başlıkta Sarsala Koyu

Dalaman Sarsala Koyu Bonus Tavsiyeler​

Bu güzel koyun sunduğu fırsatlar şahane bir plajdan ibaret değil tabii ki de.

Sarsala Koyu’nda bulunan kamp alanında çadır kurabilirsiniz. Bu bakir koyda kamp yapmak çok farklı bir deneyim. Ancak herkes için geçerli olmasa da çöplerin bırakılmaması konusunda minik bir not da eklemek isterim. Çünkü maalesef son zamanlarda insanlarımızın bu konudaki hassasiyeti benim gözlemlerime göre düşmüş durumda.

Eğer su spor ve aktivitelerine merakınız varsa, yaz dönemlerinde çeşitli olanaklarından yararlanabilirsiniz. Ek olarak sahip olduğu şahane kumlarda kurulmuş voleybol sahasında plaj voleybolu oynayabilirsiniz. Aman, sakın şapka takmayı unutmayın!

Koya ulaşımda yolların biraz zikzaklı olduğundan bahsetmiştim. Gün sonunda hatta belki gün batımında koydan ayrılırken, muhteşem deniz manzaralı bu yolda fotoğraf çekilmeyi unutmayın derim ben. Zaten arabasından çıkan kalabalıkları gördükçe meraktan sizin de sağa çekip manzaranın tadını çıkaracağınıza eminim



Dalaman Sarsala Koyu Gezi Rehberi | 5 Başlıkta Sarsala Koyu
 
Geri
Üst Alt