Dışı çıtır içi yumuşak bir lezzet: Zinger hamburger tarifi

Katılım
11 ay 11 gün
Mesajlar
124
Tepkime puanı
50
s-e3a3e575a51de7f6127ef0a8fa9c8880dc4f853f.jpg


Malzemeler

Hamburger köftesi için malzemeler


  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
Köfteleri bulamak için malzemeler

  • 1 kase mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamburgerin içine koymak için malzemeler

  • 2 yaprak marul
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Zinger hamburger nasıl yapılır?

1. Burger köftesi için 1 paket, 2 parçadan oluşan tavuk göğsünü bıçakla 3- 4 parçaya bölüp mutfak robotunun içine koyun.

2. İçerisine 2 -3 diş sarımsak, 1 küçük boy soğanın rendeleyip suyunu sıkın ve onu ilave edin. Tepeleme 2 yemek kaşığı un tuz ekleyip güzelce mutfak robotundan çekin. Cıvık bir kıvamda olacak un eklemesi yapmayın.

3. Tavuk kıymamızı ellerimizi unlayarak hamburger ekmeği büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde köfteler hazırlayın.

4. Mısır gevreğini robotta çekin.

5. Yumurta, süt, tuz, köri ve kremayı çırpın.

6. Diğer bir tabağa un, tuz ve karabiberi harmanlayın.

7. Tavaya bolca sıvı yağ dökün. İyice ısınmasını bekleyin.

8. Köftenizi sırası ile ilk önce una, sonra yumurtalı karışıma en sonda gevreğe bulayın ısınan yağın içine koyun. İki tarafını da güzelce pişirin.

9. Hamburger ekmeğinizin içerisine önce hamburger köftesini sonra kıvırcık ve üzerine mayonez ekleyin. Hamburgeriniz hazır. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt