En sevilen 5 makarna sosu ve tarifleri...

Katılım
1 yıl 4 ay 14 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103

123915663-bolonez-soslu.jpg

BOLONEZ SOS​

Malzemeler
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
3 adet domates
2 dal kereviz sapı
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 dal fesleğen
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
Kekik, tuz ve karabiber

Yapılışı
Bolonez sos için küp doğranmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kıyma ekleyip, suyunu çekene dek kavurun. Salça ekleyip 5 dakika kavurun. Küp doğranmış havuç, domates, kereviz sapı ilave edip sotemeleye devam edin. Fesleğen, defne yaprağı, tuz, karabiber ve sirkeyi kısık ateşte pişirin. Kekik ilave edip karıştırın. Sosu haşladığınız makarna ile buluşturun. Üzerine parmesan veya kaşar peyniri rendeyelip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

123948285-napoliten.jpg

NAPOLİTEN SOS​

Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 adet domates
5 yaprak fesleğen
Kekik, karabiber, tuz

Yapılışı
Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kızdırın. 2 diş sarımsağı ince ince kıydıktan sonra yağın içerisine ekleyerek kavurun. 4 adet domatesi güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Bu esnada 5 yaprak fesleğeni de kıyın. Önce domatesi, ardından fesleğenleri tavaya ekleyerek karıştırın. Dilediğiniz kadar kekik, karabiber ve tuz ekleyebilirsiniz. Sosu haşladığınız makarna ile buluşturun. Üzerine parmesan veya kaşar peyniri rendeyelip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

124025020-pesto-sos.jpg

PESTO SOS​

Malzemeler
4 diş sarımsak
2 demet fesleğen
100 gr çam fıstığı
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz

Yapılışı
Öncelikle çam fıstıkları yağsız tavada kokusu çıkana kadar kavurun ve kenara alın. Yaprakları ayıklanıp yıkanan fesleğenler iyice kurulandıktan sonra ince ince kıyın. Parmesan peyniri rendeyin. Tuz, sarımsak, kavrulmuş fıstık ve fesleğen blender ile püre haline getirin. Rendelenmiş parmesan ve zeytinyağı da eklenerek kıvamlandırın. Sosu haşladığınız makarnanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.

124053065-carbonara.jpg

CARBONARA SOS​

Malzemeler
100 ml krema
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan
Küp küp doğranmış şarküteri ürünleri (füme et, salam vb)
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı
Bir tencereye su koyulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun üzerine suya değmeyecek şekilde başka bir tencere yerleştirilir. Bu tekniğe benmari denir. 2 yumurta sarısı benmari de çırpılır ve fazla pişirilmeden sadece kıvam aldırılır. Kıvama geldiğinde kenara alınır. Krema ve şarküteri ürünleriyle karıştırılır. Haşlanan makarnanın suyundaki nişastasından yararlanmak için yarım kepçe makarna suyu yavaşça çırpılarak ilave edilir. Sos makarna ile birleştirilir. Afiyet olsun.

124134488-mantar-sos.jpg

KREMALI MANTAR SOS​

Malzemeler
250 gr mantar
2 diş sarımsak
1 küçük kutu krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı
Öncelikle zeytinyağı tavaya alın. Temizlenip doğranmış mantar ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Ardından kremayı ekleyip, kısık ateşte pişirin. Haşlanmış makarna, tereyağı, tuz ve karabiberle beraber tavaya eklenip ve karıştırılarak pişirin. Dilerseniz üzerine peynir rendeyebilirisiniz. Afiyet olsun.
 
Katılım
1 yıl 4 ay 11 gün
Mesajlar
671
Tepkime puanı
208
Kıymalısı hariç her türlüsü yenile'bilir... Ama biz salçalı ve yalancı mantısına alışmışız... Ruhumuz biraz fakir ... 😆
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt