Havuç helvası nasıl yapılır?

Katılım
1 yıl 4 ay 16 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
kapak_114914.jpg


Malzemeler

1 kilo havuç

1 çay bardağı su

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı hafifçe ezilmiş kakule tohumu

3 çorba kaşığı sadeyağ ve tereyağı

Üzeri için

İstenirse tarçın, badem veya hindistan cevizi

İstenirse sade dondurma

Yapılışı

Havuçları rendeleyip tencereye alın ve suyu ekleyin. Havuçlar yumuşayana dek haşlayıp daha sonra ezin. Tereyağını tavada eritip kakuleyi ilave edin. Üzerine havucu ekleyin. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Sütü ekleyip, karıştırın. Havucun rengi değişmeye başlayınca sütlü karışımı ve toz şekeri ilave edin. Hafif koyulaşana dek pişirin. Küçük servis kaplarına pay edin. Üzerine hindistan cevizi ve badem ile süsleyebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
 
Geri
Üst Alt