Hmbrgr sevenleri buraya alalım: Hmbrgr hamburger tarifi

Katılım
11 ay 11 gün
Mesajlar
124
Tepkime puanı
50
s-5afc959c1723e3df187d2f3baf76fcf372b402f7.jpg


Köfte malzemeleri

  • 500 gr. Dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı su
  • Karabiber / kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Hamburger ekmeği malzemeleri

  • 1 su bardağı süt ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı su ( oda sıcaklığında )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiğince un ( 6-7 su bardağı)
Hamburger ekmeği sosu malzemeleri

  • Yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Çok az su
  • Susam (isteğe bağlı)
Hamburger sosu malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tutam karabiber
  • 1 küçük soğanın yarısı (rondodan geçirilip suyu alınmış)
Sos malzemeleri

  • Turşu
  • Marul
  • Domates
  • Ketçap / mayonez (isteğe bağlı)
Hmbrgr hamburger nasıl yapılır?

1. Tüm malzemeleri yoğurma kabında hafif ele yapışan kıvamda olacak şekilde yoğurun. Tüm malzemeler karışınca 5 dakika boyunca hızlıca yoğurun.

2. İyice yoğurulan hamurun üstünü streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakın.

3. Mayalanıp hazır hale gelen hamuru ortalama 8 – 10 bezeye bölüp hamburger ekmeği gibi yuvarlak hale getirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

4. Tepside de tekrar mayalanması için yarım saat bekletip, üzerine yumurta

sarısı ile hazırlanan karışımdan sürüp susam serpin.

5. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

6. Dilerseniz pişen ekmeklerin iç kısımlarını galeta unu yapmak üzere çıkarın.

7. Köfte için olan tüm malzemeleri hafifçe çok yoğurmadan karıştırın.

8. Hazırladığınız hamburger ekmeklerinden biraz daha büyük köfteler hazırlayın.

9. Hazırladığınız köfteleri yarım saat dolapta dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız köfteler oda sıcaklığına gelince az yağda arkalı önlü pişirin.

10. Soğanları rondodan geçirdikten sonra tüm malzemeleri karıştırıp kıvamlı bir sos elde edin.

11. Hamburger ekmeği, hamburger köftesi ve sos hazır olduktan sonra hamburger ekmeğinin alt ve üst kısmına hazırladığınız sostan sürün.

12. Ekmeğin alt kısmına köfteyi yerleştirip üzerine isteğinize göre turşu,

marul ve domates koyun.

13. İçine mayonez ya da ketçap sıkabilirsiniz.

14. Ekmeğin üst kısmını da kapatıp hamburgerinizi hazır hale getirin.

15. Hazırlandıktan sonra sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Yemek Dünyası 0 124

Benzer konular

Geri
Üst Alt