Höşmerim nasıl yapılır?

Katılım
1 yıl 4 ay 14 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
443065.jpg

Balıkesir çevresinde genellikle açık sarı renkte ve akışkan olan höşmerim, Çanakkale yöresinde servis edilmeden önce fırınlandığı için üstünde çıtır çıtır bir kabuk bulunur.

Fırınlanmamış höşmerimi üzerine iri dövülmüş fındık ya da ceviz serperek, fırınlanmış höşmerimi ise dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Höşmerim özellikle ilkbaharda koyun sütlerinin bollaştığı dönemde yapıldığında asıl lezzetine kavuşur.


Höşmerim için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

1 su bardağı yağlı tuzsuz taze peynir (tuzsuz dil peyniri de olur)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 su bardağı kadar toz şeker

Hazırlanışı

Yağlı tuzsuz taze peyniri, kabartma tozunu ve yumurta sarısını kısık ateşte yağı çıkıp bal rengi alana kadar pişirin. Kıvama geldikten sonra irmik, un ve toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlınızı kaselere bölüştürün ya da ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Arzu ederseniz fırına atıp üzeri kahverengileşene kadar 180 derecede pişirebilirsiniz. Eğer istemezseniz kaselerdeki höşmerim biraz soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.


Höşmerimin daha sarı olması için içine çok az safran koyabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt