Kabak köftesi tarifi

Katılım
1 yıl 4 ay 16 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
082822348-kabak-koftesi.jpg


Malzemeler

3 adet yeşil kabak

Yarım su bardağı tam buğday unu

Yarım su bardağı lor peyniri

1 adet soğan

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Öncelikle kabakları soyup, rendeleyin. Kabak rendelenince sulanacağından kevgir yardığıyla ya da elinizle fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın. Zeytinyağını, rendelenmiş soğanı, unu, lor peynirini, yumurtayı, tuzu, baharatları ve maydanozları kabaklara ilave edin. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte kızdırın. 1 çorba kaşığı yardımıyla porsiyonlara ayırarak tavaya koyun. Her iki tarafı altın rengini alana pişirin. Tüm harcı bitirecek kadar bu şeşide pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt