- Katılım
- 1 yıl 4 ay 16 gün
- Mesajlar
- 302
- Tepkime puanı
- 103
Malzemeler
3 adet yeşil kabak
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı lor peyniri
1 adet soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle kabakları soyup, rendeleyin. Kabak rendelenince sulanacağından kevgir yardığıyla ya da elinizle fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın. Zeytinyağını, rendelenmiş soğanı, unu, lor peynirini, yumurtayı, tuzu, baharatları ve maydanozları kabaklara ilave edin. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte kızdırın. 1 çorba kaşığı yardımıyla porsiyonlara ayırarak tavaya koyun. Her iki tarafı altın rengini alana pişirin. Tüm harcı bitirecek kadar bu şeşide pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.