- Katılım
- 1 yıl 4 ay 11 gün
- Mesajlar
- 671
- Tepkime puanı
- 208
Kırmızı kabya biberler kurutulup kırmızı pul biber yapılıyor..
Aynı biberleri güneş altında daha uzun tuttuğunuzda ise daha çok kararıyor isot oluyor'
Şimdi aroması tadı farklı diyeceksiniz.. Evet kısa kurutulmuş az fermente çok kurutulmuş tam fermente olduğu için tat değşiyor..
Yaş erikle kuru eriğin tadı aynıdır ama tam anlamıyla değildir.. Yaş suludur yeşilimsi tat verir.. Kurusu ise sadece tatlı ve ekşidir..
Farkları budur..
Şimdi bunu araştırdığında urfada özel biberlerden isot yapılıyor isot biberleri farklı kırmızı pul biber faklıdır kaynakları çıkar..
Hayır orada bahsedilen fark .. Sadece isot için kullanmalık biber yetiştirme anlamındadır...
Aynı biberleri güneş altında daha uzun tuttuğunuzda ise daha çok kararıyor isot oluyor'
Şimdi aroması tadı farklı diyeceksiniz.. Evet kısa kurutulmuş az fermente çok kurutulmuş tam fermente olduğu için tat değşiyor..
Yaş erikle kuru eriğin tadı aynıdır ama tam anlamıyla değildir.. Yaş suludur yeşilimsi tat verir.. Kurusu ise sadece tatlı ve ekşidir..
Farkları budur..
Şimdi bunu araştırdığında urfada özel biberlerden isot yapılıyor isot biberleri farklı kırmızı pul biber faklıdır kaynakları çıkar..
Hayır orada bahsedilen fark .. Sadece isot için kullanmalık biber yetiştirme anlamındadır...