Mantar Kokoreç Tarifi

Katılım
1 yıl 4 ay 16 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
mantar-kokorec_2213-730x548.jpg

Mantar Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler​

  • 700 gram kültür mantarı
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz


Mantar Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?​

700 gram kültür mantarını güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.

Teflon bir tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavayı iyice kızdırıyoruz. Kızan tavaya mantarları alıyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Mantarları iyice kavurduktan sonra üzerine çekirdeklerini çıkardığımız 2 adet kapya biberi yemeklik doğruyoruz. 2 adet yeşil sivri biberin de çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğruyoruz ve onları da mantarlarla birlikte güzelce kavuruyoruz.

Biraz kavrulduktan sonra iç kısımlarını çıkardığımız (sulandırmaması için domateslerin içlerini çıkarıyoruz) 2 adet domatesi de yemeklik doğruyoruz.

Biraz kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber serpiyoruz.

1-2 dakika da baharatlarla birlikte kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Yarım ekmek ya da lavaş ya da baget ekmek arasına koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
 
  Benzer konular Forum Tarih
Yemek Dünyası 0 138

Benzer konular

Geri
Üst Alt