- Katılım
- 1 yıl 4 ay 16 gün
- Mesajlar
- 302
- Tepkime puanı
- 103
Mantar Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kültür mantarı
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet domates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?
700 gram kültür mantarını güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.Teflon bir tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavayı iyice kızdırıyoruz. Kızan tavaya mantarları alıyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Mantarları iyice kavurduktan sonra üzerine çekirdeklerini çıkardığımız 2 adet kapya biberi yemeklik doğruyoruz. 2 adet yeşil sivri biberin de çekirdeklerini çıkarıp yemeklik doğruyoruz ve onları da mantarlarla birlikte güzelce kavuruyoruz.
Biraz kavrulduktan sonra iç kısımlarını çıkardığımız (sulandırmaması için domateslerin içlerini çıkarıyoruz) 2 adet domatesi de yemeklik doğruyoruz.
Biraz kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber serpiyoruz.
1-2 dakika da baharatlarla birlikte kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Yarım ekmek ya da lavaş ya da baget ekmek arasına koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun…