- Katılım
- 11 ay 11 gün
- Mesajlar
- 124
- Tepkime puanı
- 50
Hamuru için;
1 yumurta
3 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
1 kase peynir ve maydanoz karışımı
Üzeri için;
1 yumurta sarısı ve çörek otu
Hamurundaki tüm malzemeleri karıştırarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. (Bu ölçülerdeki hamurdan yaklaşık 20 adet poğaça çıkıyor. ) Parçaları yuvarlak halde açarak içine hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu da serperek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.