Panko nedir? Evde artan ekmeklerle nasıl panko yapılır?

Katılım
1 yıl 4 ay 14 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103

PANKO NASIL YAPILIR?​

Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz. İşte, evde panko yapımı:

Öncelikle ekmeklerin kabuklu kısımlarını kesin. Sadece iç kısımlarını dilimleyin.

Ekmekleri mutfak robotuna yerleştirin ve ince bir şekilde ufalanana kadar robotta çektirin.

Ekmek kırıntılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve eşit bir şekilde dağıtın.

Önceden ısıtılmış fanlı 100-150 dereceli fırında, 3-4 dakika kadar pişirin. Tepsiyi çıkartıp bir ters yüz edin karıştırın ve tekrar 2-3 dakika kadar pişirin. Yanmamasına dikkat edin.

Ekmekler tamamen kuruduktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Hazırladığınız pankoyu hemen kullanabilir veya cam kavanozlara aktarıp hava almayacak şekilde kapatarak, oda sıcaklığında 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz.

214208069-panko1.jpg

PANKO HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?​

Köfte yaparken, iç harç malzemelerine ekmek kırıntısı ekleyip şekil almasını sağlayabilirsiniz.

Köftenin iç harcında kullanmayacaksanız, şekil verdiğiniz köfteleri önce yumurtaya, ardından pankoya batırıp kızgın yağda pişirebilirsiniz.

Balıkların dışını un yerine panko ile kaplayıp kızartabilirsiniz.

214231022-panko2.jpg


Tavukların dışını yumurta ve pankoya bulayabilirsiniz. Özellikle şinitzel ve nugget yaparken…

Sebzeleri de pankoya bulayarak fırında veya tavada kızartabilirsiniz.

Çıtır peynir çubukları gibi tuzlu atıştırmalıkların yapımında da pankodan yararlanabilirsiniz.

Panko, iç harçta bağlayıcı bir malzeme olarak kullanılırken, panelemek için kullanıldığında ise yemeğin dışının çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
 
Geri
Üst Alt