Peynirli kuşkonmaz nasıl yapılır?

Katılım
1 yıl 5 ay 15 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
105
1089802.jpg

Peynirli kuşkonmaz nasıl yapılır?

Malzemeler


13-15 tane kuşkonmaz
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
2 yemek kaşığı tercihen gravyer peyniri veya kaşar peyniri
Karabiber, tuz, kekik, biberiye
Limon

Hazırlanışı

Kuşkonmazların saplarını kırılır ve güzelce yıkanır.
Hazırlanan kuşkonmazlar yağlı kağıt üzerine serilir.
Karabiber, biberiye, kekik, ve bir yemek kaşağı zeytinyağı karışıma eklenip harmanlanır ve tekrar dizilir.
175 C de ısınmış fırına koyulur.
20 dakika kadar sonra çıkarılıp, rendelenmiş peynirler üzerine dökülür.
Söndürülmüş fırında 4 dakika daha bekletilir.
Servis aşamasında az miktarda limon suyu ilave edilerek tüketilir.


Afiyet olsun.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Yemek Dünyası 0 164

Benzer konular

Geri
Üst Alt