- Katılım
- 1 yıl 4 ay 5 gün
- Mesajlar
- 302
- Tepkime puanı
- 103
Osmanlı'dan günümüze geleneksel damak tadına hitap eden salep içeceği, vücut sıcaklığını artırması, hoş kokusu ve şifa özelliğiyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden biridir.
İŞTE SALEBİN BİLİNMEYEN FAYDALARI
İŞTE SALEBİN BİLİNMEYEN FAYDALARI
- - Salebin faydaları saymakla bitmiyor. Kış mevsiminde sıcak olarak tüketebileceğiniz salep kabızlık ve şişkinliği giderir,
- - Hafızayı ve zihni güçlendirmede etkilidir,
- - Göğüs hastalıklarını giderir.
- - Sindirimi kolaylaştırır.
- - Hemoroid şikayetlerinin azaltılmasında ve basur hastalığı tedavisinde büyük yarar sağlar,
- - Öksürük ve bronşiti giderir.
- - Adet düzensizliğine iyi gelir.
- - Yağ yakma hızını arttırır.
- - Vücudun ısınmasını sağlar.
- SALEP KAÇ KALORİ?
1 bardak salep kaç kalori
SALEP KİLO ALDIRIR MI?
Diyetisyen Cansu Tektunalı salebin kilo verme üzerine etkileri hakkında şu açıklamayı yaptı. Salep zayıflama programlarında tavsiye ettiğim bir içecektir. Salep glikomannan adı verilen bir tür mide şişirici özelliğine sahip lif içerir. Böylece tokluk hissini arttırarak iştahı baskılar. Salep ayrıca kişiye enerji de verir. 1 fincan süt için 1/2 çay kaşığı salep eklemek yeterli olacaktır.
SALEP NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler:
- Yarım çay kaşığı salep
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı bal ya da hurma şurubu (İsteğe bağlı)
- 1 light su bardağı süt
Hazırlanışı:
- Yarım yağlı ya da az yağlı sütü alın. Bir cezvenin içinde kaynatın. Daha sonra kaynayan sütün içine salep tozu karışımını ekleyin.
- Karıştırmaya devam edin. Kaynamakta olan süt kıvamını aldıktan sonra zencefil ve tarçını ilave edip güzelce karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Salep içeceğinden ağzınıza tatlı gelmesini istemiyorsanız 1 çay kaşığı bal ya da hurma şurubu ilave edin.