Whopper'sız olmaz işte karşınızda: Whopper tarifi

Katılım
11 ay 2 gün
Mesajlar
123
Tepkime puanı
50
s-dfdbb7e6ef45547a97beb5a9d5b2a3ebcf817239.jpg


Malzemeler

  • 400 gr dana döş kıyma
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1,5 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • Ketçap, mayonez
  • 2 yaprak marul
  • Yarım adet soğan
  • 2 adet hamburger ekmeği (dilerseniz hazır kullanabilirsiniz)
  • 5 adet Alman tipi kornişon turşu
Whopper nasıl yapılır?

1. 400 gr çift çekim dana döş kıymaya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1,5 çorba kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı sirke ekleyip tüm malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun.

2. Yoğurdunuz harcı bir kesme tahtasının üzerine rulo haline getirin ve 4 eşit bezeye bölün.

3. Kesme tahtasına küçük bir miktar tereyağı sürün ve kesme tahtasının üzerinde böldüğünüz bezelere hamburger köftesi şekli verin.

4. Ardından köfteyi önceden ısıttığınız döküm ızgara tavasına yerleştirin ve her iki tarafı eşit şekilde renk alıncaya kadar pişirin.

5. Köfteler tavadayken hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırıp her iki yarısını da köftelerin üzerine koyun. Bu sayede köftenin lezzetli suyunu ekmek çekmiş olacak.

6. Ekmekleri tavadan alın alt tabanına ketçap sıkın üzerine köfteyi koyun.

7. Köfteden sonra bir kez daha ketçap sıkın ve bir dilim halka soğan ekleyin.

8. Soğandan sonra dilimlediğiniz kornişon turşusunu ekleyin.

9. Bir dilim domates ve doğranmış göbeği üzerine yerleştirin.

10. Son olarak hem göbeğin üzerine hem de ekmeğin kapağına mayonez sıkın ve kapağını kapatın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt