Yüksük Çorbası Tarifi

Katılım
1 yıl 4 ay 16 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
yuksuk-corbasi_2124-730x548.jpg

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı dondurulmuş küçük mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber serpiyoruz


Pişirme Önerisi​

  • Dilerseniz sadece et suyu ile dilerseniz de sadece su ile bu tarifi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz nohutu bir gece önceden ıslatıp kendiniz de haşlayabilirsiniz. Biz haşlanmış hazır nohut kullandık.

Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?​

Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritiyoruz.

Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz. 1 çay kaşığı kuru nane serpiyoruz ve biraz çeviriyoruz.

Üzerine 1 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı su koyuyoruz.

1 çay kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı pul biber serpiyoruz.

Kaynayınca içerisine 2 su bardağı dondurulmuş küçük mantı ve 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ediyoruz.

Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Mantılar yumuşayınca ocaktan alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

* Biz hazır mantı kullandık. Dilerseniz evde kendi mantınızı da açabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt