Galacoş Yemeği Tarifi

Katılım
1 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
302
Tepkime puanı
103
galacos-yemegi-2c0edb02-bcc3-4dde-944e-c6089a2bc97e.jpg


Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur.

Malzemeler​

  • 285 gr yeşil mercimek
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 5 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 4 adet tırnak pide


Galacoş Yemeği

Nasıl Yapılır​

  1. Yağ tencereye alınır, soğan ve kıyma kavrulur.
  2. Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir.
  4. Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır.
  5. Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir.
  6. Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Yemek Dünyası 0 166

Benzer konular

Geri
Üst Alt