- Katılım
- 1 yıl 6 ay 18 gün
- Mesajlar
- 302
- Tepkime puanı
- 105
Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur.
Malzemeler
- 285 gr yeşil mercimek
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı yağ
- 5 kaşık tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 250 gr süzme yoğurt
- 4 adet tırnak pide
Galacoş Yemeği
Nasıl Yapılır
- Yağ tencereye alınır, soğan ve kıyma kavrulur.
- Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir.
- Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır.
- Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir.
- Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun.